© Rootsville.eu

Tamuz Nissim (Isr)
tiltle: Capturing Clouds
music: Jazz
release date: january 04, 2020
info artist: Tamuz Nissim
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Haar debuut-cd The Music Stays in a Dream bevatte haar originele composities en werd gepresenteerd aan radiostations wereldwijd en op verschillende gerespecteerde festivals zoals het Athens Technopolis Jazz Festival en Tinos Jazz Festival. Haar uitvoeringen wonnen warme reacties van het publiek en de pers, beschreven Tamuz als een "zeer charismatische kunstenaar" (BHMagazino), "een stem die je ziel streelt" en "een bewijs dat jazz een levende kunst is en dat sterren nog steeds worden geboren ”(Athens Digital). "Een zeer begaafde jazz-zangeres die haar debuutalbum veel frisheid brengt." (ThirdEar, Israël). Haar compositie "Broken Promises" is te zien in de Griekse jazz- en jazzmagazine CD-compilatie Summer jazz Flirt.

Tamuz, geboren in Tel Aviv, groeide op in een artistiek gezin; haar moeder is een danser en een choreografe, en haar vader is een schrijver. Beide spelen een instrument en hebben een grote liefde voor klassieke en jazzmuziek. Op 15-jarige leeftijd ontving ze de America-Israel Cultural Foundation Grant voor jonge talenten in de kunst. Tegen de leeftijd van 16 trad ze regelmatig op in de stad met enkele van de beste jazzspelers van Israël om haar te vergezellen.

In 2015 verhuisde Nissim naar New York City, waar ze optreedt als bandleider en gastzanger en tekstschrijver voor live shows en studio-opnames met verschillende NY-steunpilaren. Nissims voortdurende reis als New Yorkse artiest wordt het best geïllustreerd in haar nieuwste aanbod Capturing Clouds, een samensmelting van een gelijk aantal originelen door de zangeres en arrangementen van jazzstandaarden / populaire liedjes. De band bevat opnieuw veteraan bassist Harvie S (die ook hielp bij het produceren van het album), drummer Tony Jefferson en gitarist George Nazos.

De twee standaarden op de plaat "On The Sunny Side Of The Street" en "Like Someone In Love" werden opgenomen in een "Chord-less trio" -formaat - vocaal, bas en drums, in een complete spontane benadering terwijl je in de studio met één keer om de opwinding en vreugde van de opnamesessie vast te leggen. Het arrangement van "Saturday Sun" en "Here Comes the Sun" wordt belicht door gitarist George Nazos. De twee hebben ooit 'Here Comes The Sun' uitgevoerd zonder te weten dat Olivia Harrison in het publiek was. Ze was diep geraakt door hun versie. Het titelnummer "Capturing Clouds" wordt muzikaal beïnvloed door Ahmad Jamal's record "Marseille" en heeft een regelmatig ritmisch gedicht van 4-5-6-6 lettergrepen een regel in elke A-sectie en 5-6-5-6 in elke B sectie.

tracks:

01. On The Sunny Side Of The Street
02. Make It Last
03. Capturing Clouds
04. I Don’t Wanna Grow Up
05. Ray of Hope
06. Like Someone In Love
07. Saturday Sun
08. What A Pair
09. Listen
10. Rhapsody For Trane (I Hear Rhapsody)
11. Here Comes The Sun

musicians:

Tamuz Nissim: vocals
George Nazos: guitar
Harvie S: bass
Tony Jefferson: drums